Polar brengt Pacer hardloophorloges met ingebouwde trainingsschema’s uit – Tablets en telefoons – Nieuws

Polar brengt Pacer hardloophorloges met ingebouwde trainingsschema’s uit – Tablets en telefoons – Nieuws

Polar heeft twee nieuwe smartwatches voor hardlopers uitgebracht. De Polar Pacer en de Pacer Pro zijn gericht op zowel startende als ervaren hardlopers. De horloges hebben ingebouwde navigatie, een accuduur van 35 uur en verschillende trainingsschema’s.

De Polar Pacer is een horloge voor startende hardlopers, de Pacer Pro is bedoeld voor serieuzere sporters. Het verschil tussen de apparaten zit voornamelijk in de software die op de horloges zit. Het Pro-model heeft routebegeleiding en een hoogtemeter die heuvels kan meten. Ook kan dat model het hardloopvermogen meten op het horloge zelf. Beide horloges hebben verder een ingebouwd trainingsschema, een hartslagmeter en een ‘wandeltest’, waarbij gebruikers een basiswaarde kunnen opzetten door voorafgaand aan een hardloopsessie een wandeling te maken. De horloges ondersteunen hardloopprofielen en bieden verschillende trainingsschema’s aan. Ook kunnen beide horloges de slaapcyclus van een gebruiker meten.

Beide apparaten hebben een volgens Polar een nieuw antenneontwerp waardoor de navigatiefunctie beter is. Ook is het scherm volgens het bedrijf beter leesbaar doordat het geen oled, maar een memory-in-pixel-kleurendisplay gebruikt.

De horloges hebben een accu die volgens Polar 35 uur meegaat als het horloge volop wordt gebruikt met hartslagmetingen en navigatie. In de energiestand gaat het horloge 100 uur mee. De horloges zijn vanaf woensdag te koop en kosten 199 en 299 euro.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195538/polar-brengt-pacer-hardloophorloges-met-ingebouwde-trainingsschemas-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.