Premier Rutte verwijderde jarenlang sms-berichten van eigen telefoon

Premier Rutte verwijderde jarenlang sms-berichten van eigen telefoon

Door Anoniem: Op basis van een oud NRC artikel, van medio september 2016, meldt de NRC vandaag dat “Rutte jarenlang geen smartphone [gebruikte] om op te werken, maar een oud Nokia-toestel met druktoetsen.”

Lezers op het Tweakers forum menen het mobieltje van Rutte te hebben herkend als een Nokia 301 RM-840, aan de hand van verschillende foto’s van een telefonerende Rutte. Leidse studenten zouden hem daarmee mogelijk ook in maart 2018 hebben zien bellen, bij een discussiemiddag. Er wordt verwezen naar een artikel op Mareonline. Het gaat om een Nokia model dat hij in ieder geval sinds december 2019 zou hebben gebruikt, zo blijkt uit foto’s in de Tweede Kamer.

De opslag op de SIM-kaart zelf is heel beperkt, maar dan moet het toestel dat wel toestaan. De series 40 software op de Nokia 301 zou standaard met de Message app werken, die met ‘conversaties’ werkt. De vraag is of je dan überhaupt kunt kiezen voor SIM-opslag, want dat is voor de Message app te beperkt, zo is het commentaar op Tweakers. Mocht dat kloppen, dan heeft de landsadvocaat nog wel het een en ander nader toe te lichten.

https://tweakers.net/nieuws/196884/nederlandse-premier-wiste-jarenlang-sms-berichten-van-zijn-telefoon.html

Trouw: Op veel foto’s waarop Rutte bellend te zien is, lijkt het te gaan om een Nokia 301, modeljaar 2013, waarop met 64 megabyte zeker genoeg ruimte zit om honderden smsjes op te slaan. Het lijkt daarom aannemelijker dat Rutte zijn berichten opsloeg op de simkaart, waar inderdaad maar plaats is voor enkele tientallen sms’jes.

https://www.trouw.nl/binnenland/sms-jes-wissen-uit-ruimtegebrek-hoe-oud-is-de-nokia-van-mark-rutte-eigenlijk~b927deb7

Bron: https://www.security.nl/posting/753936/Premier+Rutte+verwijderde+jarenlang+sms-berichten+van+eigen+telefoon?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.