Privégegevens 21 miljoen vpn-gebruikers gedeeld op internet

Privégegevens 21 miljoen vpn-gebruikers gedeeld op internet

Op internet worden de privégegevens gedeeld van 21 miljoen gebruikers van verschillende vpn-diensten. Het gaat om namen, factuurgegevens, e-mailadressen, gebruikersnamen, landnamen, “willekeurig gegeneerde wachtwoordstrings” en abonnementsperiode, zo meldt vpnMentor dat over het delen van de gegevens op chatdienst Telegram bericht. Het betreft gebruikers van vpn-providers GeckoVPN, SuperVPN en ChatVPN.

Vorig jaar kregen SuperVPN en GeckoVPN met een datalek te maken waarbij de gegevens van ruim twintig miljoen gebruikers online verschenen, maar volgens vpnMentor lijkt de nu gedeelde data van de vorig jaar gelekte gegevens te verschillen. De wachtwoordhashes die in de dataset zijn te vinden lijken gehasht en gesalt, of willekeurig. “Dit houdt in dat elke wachtwoordhash verschilt, wat ze lastiger te kraken maakt”, aldus de onderzoekers.

Vorige maand verschenen op Twitter al berichten dat de privégegevens op een “populair hackerforum” werden verhandeld. Afgelopen weekend werd de sql-dump van tien gigabyte op een Telegram-kanaal gedeeld.Bron: https://www.security.nl/posting/752831/Priv%C3%A9gegevens+21+miljoen+vpn-gebruikers+gedeeld+op+internet?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.