Proton lanceert “privacy-by-default ecosysteem” met vpn en e-mail

Proton lanceert “privacy-by-default ecosysteem” met vpn en e-mail

Proton, het bedrijf achter onder andere ProtonMail en ProtonVPN, heeft vandaag een “privacy-by-default ecosysteem” gelanceerd dat de verschillende aangeboden privacydiensten verenigt. Daarnaast zal Proton VPN in de tweede helft van dit jaar meer platforms gaan ondersteunen en met een browser-extensie komen. Dat heeft Proton-oprichter Andy Yen aangekondigd.

Proton heeft besloten om de verschillende diensten die het aanbiedt, waaronder Proton Mail, Proton Drive en Proton Calendar, niet meer als losse diensten aan te bieden maar te verenigen. Dit moet voor een “privacy-by-default ecosysteem” zorgen dat met één Proton-account is te gebruiken, aldus Yen. Om het nieuwe ecosysteem te benadrukken zijn alle diensten van een nieuw logo voorzien.

Proton zal als onderdeel van de lancering het abonnement van bestaande betalende vpn-klanten upgraden. Zo ontvangen gebruikers meer opslag en toegang tot betaalde features van de andere Proton-diensten. Verder is de vpn-dienst van plan om zowel de mobiele als desktopapplicaties onder handen te nemen.

Bron: https://www.security.nl/posting/754876/Proton+lanceert+%22privacy-by-default+ecosysteem%22+met+vpn+en+e-mail?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.