ProtonMail gaat samenwerken met doorstuurdienst SimpleLogin

ProtonMail gaat samenwerken met doorstuurdienst SimpleLogin

Versleutelde e-maildienst ProtonMail gaat samenwerken met SimpleLogin, een doorstuurdienst waarmee gebruikers e-mailaliassen kunnen aanmaken voor het registreren van online accounts. De alias moet voorkomen dat het echte e-mailadres van de gebruiker bij bedrijven, organisaties en andere partijen bekend wordt.

Volgens ProtonMail maken veel ProtonMail-gebruikers gebruik van SimpleLogin om hun e-mailadres te beschermen. Wanneer een e-mailalias lekt of wordt gespamd, kan de gebruiker die gewoon uitschakelen, terwijl het echte e-mailadres blijft werken. ProtonMail stelt dat het in Frankrijk gevestigde SimpleLogin een aanvullende dienst biedt waarvan de waarden met de eigen waarden overeenkomen.

SimpleLogin zal als een onafhankelijke dienst blijven opereren en het huidige model van honderd procent open source blijven voortzetten. Daarnaast blijft SimpleLogin, dat als browserextensie en app is te gebruiken, met alle e-maildiensten compatibel. De doorstuurdienst zal nu echter de infrastructuur en middelen van Proton kunnen gebruiken om zich verder te ontwikkelen.

In de komende maanden zal ProtonMail de functionaliteit van SimpleLogin verder in de eigen e-maildienst verwerken, wat het eenvoudiger voor gebruikers moet maken om bij online registraties een alias te gebruiken.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/749618/ProtonMail+gaat+samenwerken+met+doorstuurdienst+SimpleLogin?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.