Proximus wil 65.000 glasvezelaansluitingen in West-Vlaanderen realiseren – IT Pro – Nieuws

Proximus wil 65.000 glasvezelaansluitingen in West-Vlaanderen realiseren – IT Pro – Nieuws

Woon je toevallig ook in een wijk met vrijstaande woningen?

Volgens mij ligt daar het antwoord op de reden waarom Proximus op bepaalde plaatsen snel glasvezel uitrolt en op andere plaatsen niet. Bij ons in de straat is de nieuwe fiberkabel gewoon op de gevel bevestigd (naast de coax die daar ook al ligt). In een straat met vrijstaande woningen moeten ze overal ondergronds want je kan de kabel niet over gevels leggen dus de uitrol is duurder en vraagt meer tijd/organisatie.

Goed, in de straat om de hoek zijn ze ook ondergronds gegaan, maar dat was omdat er daar nogal wat huizen met historische gevels staan en die straat hadden ze nu net wel nodig om het volledige stratenblok van glasvezel te voorzien. :)

Oh en de focus op West-Vlaanderen zal misschien zijn omdat hun netwerk daar vaker een grotere afstand moet overbruggen waardoor de koperkabels niet kunnen concurreren met Telenet?

[Reactie gewijzigd door ljo13 op 1 april 2022 16:06]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195126/proximus-wil-65000-glasvezelaansluitingen-in-west-vlaanderen-realiseren.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.