Purism gebruikt nagellak om onderscheppen van smartphones te detecteren

Purism gebruikt nagellak om onderscheppen van smartphones te detecteren

Laptop- en smartphonefabrikant Purism maakt gebruik van glitternagellak om te detecteren of de zendingen naar klanten zijn onderschept. Het bedrijf biedt deze “anti-interdiction service” al enige tijd aan voor bestelde laptops, maar doet dit ook bij smartphones, zo laat Purism-president Kyle Rankin weten.

Documenten van klokkenluider Edward Snowden hebben jaren geleden al laten zien dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA regelmatig in Amerika geproduceerde routers onderschept en voorziet van een backdoor voordat ze naar klanten in het buitenland worden doorgestuurd. Om een dergelijke actie te detecteren brengt Purism glitternagellak aan op de schroeven van zowel smartphones als laptops.

Vervolgens wordt er een foto gemaakt en gedeeld met de klant. Wanneer die zijn telefoon of laptop ontvangt kan hij de schroeven met de schroeven op de foto vergelijken en zo zien of iemand de hardware heeft opengemaakt. Verder maakt Purism gebruik van “tamper-evident tape” en extra verpakkingen die ook weer van de tape worden voorzien. Tijdens het hele proces worden foto’s gemaakt die de klant op verzoek als bewijs kan ontvangen. De anti-interdiction service kost 199 dollar.

Image

Bron: https://www.security.nl/posting/762056/Purism+gebruikt+nagellak+om+onderscheppen+van+smartphones+te+detecteren?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.