Radxa brengt goedkopere versie van Rock Pi 4-sbc met lager geklokte soc uit – Computer – Nieuws

Radxa brengt goedkopere versie van Rock Pi 4-sbc met lager geklokte soc uit – Computer – Nieuws

Radxa brengt een nieuwe variant van de Rock Pi 4-singleboardcomputer uit: de Model C+. Deze krijgt een soc waarvan de specificaties vergelijkbaar zijn met die van de Rock Pi 4 Model B+, maar dan met lagere kloksnelheden. Het nieuwe model krijgt een adviesprijs van 60 dollar.

De Rock Pi 4 Model C+ krijgt een Rockchip RK3399T met zes Arm-cores, merkt CNX Software op. De chip krijgt twee Cortex-A72-kernen die standaard draaien op 1,5GHz en die een optionele overklok naar 2,0GHz bieden. Deze cores draaien bij de Model B+ standaard al op 2,0GHz, terwijl de maximale overklok bij die variant op 2,4GHz ligt. De overige vier kernen zijn Cortex-A53-cores, die op 1,4GHz draaien in plaats van 1,5GHz bij de Model B+.

De sbc krijgt 4GB Lpddr4-geheugen en een socket voor eMMC-flashmodules tot 128GB. Het bord heeft een M.2 2230-slot voor NVMe-ssd’s tot 2TB en een microSD-kaartlezer. De Rock Pi 4 Model C+ krijgt twee micro-HDMI 2.0-connectors. Een daarvan ondersteunt 4k-schermen, maar de andere is beperkt tot ‘2k’. Het bord heeft twee USB 3.0- en twee USB 2.0-poorten van het type A, een gpio-header en een RJ45-aansluiting voor gigabitethernet. Via een optionele module ondersteunt de sbc ook power over ethernet. De singleboardcomputer wordt met USB-C van stroom voorzien en het bord kan officieel overweg met Debian, Ubuntu, en Android 7, 9 en 11.

De Rock Pi 4 Model C+ is inmiddels verschenen bij enkele webwinkels, schrijft CNX Software. De sbc kost daar 60 of 65 dollar. Dat is iets goedkoper dan de Model B+ met hogere kloksnelheden. Die variant wordt bij dezelfde webshops verkocht vanaf 75 dollar, maar dan wel inclusief 32GB eMMC-opslag.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196472/radxa-brengt-goedkopere-versie-van-rock-pi-4-sbc-met-lager-geklokte-soc-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.