Ransomware-aanval verstoort productie in Mexicaanse Foxconn-fabriek

Ransomware-aanval verstoort productie in Mexicaanse Foxconn-fabriek

Een ransomware-aanval heeft eind mei de productie in een Mexicaanse fabriek van de Taiwanese elektronicafabrikant Foxconn verstoord. Eind mei maakten criminelen achter de LockBit-ransomware via hun eigen website bekend dat ze systemen van Foxconn Baja California hadden gecompromitteerd. Bij de aanval zou ook data zijn buitgemaakt. Als Foxconn het losgeld niet betaalt zal deze data op 11 juni openbaar worden gemaakt.

De Foxconn-fabriek in kwestie bevindt zich in de Mexicaanse stad Tijuana. De elektronicafabrikant bevestigt tegenover Bleeping Computer dat het slachtoffer van de ransomware is geworden en de it-afdeling sindsdien bezig is met een herstelplan. De situatie in de fabriek zou geleidelijk naar normaal teruggaan. Volgens Foxconn verstoorde de aanval de productie en zal dit worden opgevangen door het aanpassen van de productiecapaciteit.

De website van Foxconn Baja California is op het moment van schrijven wegens “onderhoud” offline. Eind 2020 werd een andere Mexicaanse fabriek van Foxconn getroffen door de Doppelpaymer-ransomware. Eerder dit jaar gaf de FBI nog een waarschuwing voor de LockBit-ransomware en meldde in maart dat de ransomware bij tientallen aanvallen tegen vitale organisaties is gebruikt.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/755634/Ransomware-aanval+verstoort+productie+in+Mexicaanse+Foxconn-fabriek?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.