Ransomwaregroep claimt aanval op Portugese luchtvaartmaatschappij TAP

Ransomwaregroep claimt aanval op Portugese luchtvaartmaatschappij TAP

De cyberaanval waar de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP onlangs door werd getroffen is opgeëist door de criminelen achter de de RagnarLocker-ransomware, die eerder verantwoordelijk waren voor aanvallen op de Griekse gasnetbeheerder Desfa en Energias de Portugal, het grootste energiebedrijf van Portugal. De aanval vond op 25 augustus plaats en zorgde de afgelopen dagen nog voor problemen met de werking van de app en website van de luchtvaartmaatschappij.

De veiligheid van vluchten is niet in het geding geweest, aldus een verklaring. In eerste instantie liet TAP weten dat de aanvallers geen klantgegevens hebben buitgemaakt. De RagnarLocker-groep meldt op de eigen website dat ze honderden gigabytes aan data hebben gestolen en het om de persoonlijke gegevens van zeer veel klanten gaat. Als de luchtvaartmaatschappij het gevraagde losgeld niet betaalt dreigen de criminelen de gegevens openbaar te maken.

ImageBron: https://www.security.nl/posting/766497/Ransomwaregroep+claimt+aanval+op+Portugese+luchtvaartmaatschappij+TAP?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.