Razer brengt met AI-ontwikkelaar Lambda laptop voor machinelearning uit – Computer – Nieuws

Razer brengt met AI-ontwikkelaar Lambda laptop voor machinelearning uit – Computer – Nieuws

Hardwarefabrikant Razer heeft samen met AI-hardware- en AI-softwareontwikkelaar Lambda de Tensorbook uitgebracht, een laptop met een 64GB ram, 2TB opslag, een Nvidia RTX 3080 Max-Q-gpu, en voorgeïnstalleerd Ubuntu Linux en Lambda Stack AI-software.

De Tensorbook is een versie van de Razer Blade Studio Edition, met de maximale specs, uitgerust met Ubuntu Linux en Lambda Stack, Lambda’s AI-software voor deeplearning- en machinelearningtaken. De laptop begint bij een prijs van omgerekend 3910 euro voor het basismodel, met een jaar hardwaregararantie, of 4581 euro voor het model met twee jaar Lambda-ondersteuning. De versie met Windows voorgeïnstalleerd kost omgerekend 5588 euro.

De laptop is voorzien van een Intel Core i7-11800H-processor, 64GB 3200MHz DDR4-geheugen, 2TB NVMe-opslag en een Nvidia RTX 3080 Max-Q-gpu met 16GB GDDR6-geheugen. De laptop heeft een 15,6″-display met een 165Hz-refreshrate en een ingebouwde 1080p-webcam, en is voorzien van Thunderbolt 4-, HDMI 2.1- en USB 3.2 type-A-poorten. Ook heeft de laptop een 3,5mm-jackaansluiting en een sd-kaartlezer. Hij heeft Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2, en belooft een accuduur van negen uur met een 80Wh-accu.

Bijzonder is dat de laptop geleverd wordt met Ubuntu 20.04 LTS, aangevuld met Lambda Stack. Dat is een softwaresuite voor het aansturen en updaten van verschillende deeplearning- en machinelearningprogramma’s, zoals PyTorch, TensorFlow, CUDA en cuDNN, en voor Nvidia-drivers. Tegelijk is Lambda Stack een Docker-file en Docker-image, en het is daarom compatibel met Docker- en NGC-containers. De laptop wordt daarnaast geleverd met Lambda GPU Cloud, een clouddienst voor AI-rekentaken die te zwaar zijn om op de laptop te worden uitgevoerd.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195532/razer-brengt-met-ai-ontwikkelaar-lambda-laptop-voor-machinelearning-uit.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.