Realme kondigt budgettablet aan voor de Benelux – Tablets en telefoons – Nieuws

Realme kondigt budgettablet aan voor de Benelux – Tablets en telefoons – Nieuws

Samsung produceert en remastert een aardige reeks aan tablets die vooral rond de midrange heel goed zijn. Helaas heeft Google niet zoveel aandacht aan tablets besteed de afgelopen jaren waardoor apps die van de capaciteiten van je tablet gebruik maken lastiger te vinden zijn dan bij de store van het fruitbedrijf om de hoek.

Dat leidt er volgens mij een beetje toe dat veel producenten óf de reeks “€0 tot iPad” proberen te vullen óf de concurrentie aan willen gaan met Apple in het hogere segment.

Merken als Realme specialiseren zich vooral in low end en midrange apparatuur, daar valt een hoop in te verdienen. Wil je wat beter spul, dan zul je eerder richting Samsung moeten kijken. Vaak brengen ze aan het einde van een generatie nog één refresh uit met wat betere hardware, een beetje zoals de iPhone SE, en die hardware kan uitstekend de middenmoot bedienen.

Qua tablets heb ik één ding geleerd en dat is dat ze één van de redenen zijn waarom de Mediamarkt nog bestaat. Specs en video’s zijn één ding, maar de tablet even uitproberen in zo’n stand is wat je echt wilt. Je komt er al snel achter dat ondanks de specs het apparaat alsnog bagger kan zijn, of juist desondanks de specs het apparaat prima draait. Helemaal als je op je centen let en niet gewoon voor de iPad gaat, is dit belangrijk.

Persoonlijk checkte ik vroeger ook LineageOS support, maar tegenwoordig zie ik één tablet in de lijst staan en met hardware die volgens mij het OS amper draait. Jammer, want mijn p5110 heeft het meer dan lang genoeg uitgehouden met custom ROMs.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196720/realme-kondigt-budgettablet-aan-voor-de-benelux.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.