Reddit wil Spell-platform voor machinelearningexperimenten overnemen – IT Pro – Nieuws

Reddit wil Spell-platform voor machinelearningexperimenten overnemen – IT Pro – Nieuws

Reddit wil Spell overnemen, een dienst om snel experimenten met machine learning op te kunnen zetten. Reddit wil de technologie van Spell gebruiken om gebruikers relevante berichten voor te schotelen en voor advertenties en beveiliging.

Met de overname haalt Reddit naar eigen zeggen een software-as-a-service-gebaseerd AI-platform in huis, waarmee relatief eenvoudig schaalbare machinelearningexperimenten te starten zijn. De techniek van Spell moet het sociale platform helpen de relevantie van content te verbeteren, conversaties te organiseren, de plaatsing van advertenties aan te passen en de beveiliging van gebruikers te verbeteren.

Medewerkers van Spell maken na de overname onderdeel uit van Reddit en helpen machine learning te integreren bij de product-, advertentie- en beveiligingsteam. De oprichter en directeur van Spell, Serkan Piantino, wordt bij Reddit vice-president van het Foundational Product-team. Piantino is een voormalig Facebook-ontwikkelaar en startte in 2016 met Spell. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Datavisualisatie van Spell

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198080/reddit-wil-spell-platform-voor-machinelearningexperimenten-overnemen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.