Remake van The Last of Us verschijnt 2 september voor PS5 en komt later naar pc – Gaming – Nieuws

Remake van The Last of Us verschijnt 2 september voor PS5 en komt later naar pc – Gaming – Nieuws

Sony brengt op 2 september een remake uit van The Last of Us voor de PlayStation 5 en de game is ook in ontwikkeling voor de pc. Volgens Sony is de game ‘van de grond af aan’ opnieuw opgebouwd en is de gameplay ‘gemoderniseerd’.

Sony noemt de remake The Last of Us Part 1 en de vernieuwde versie is gemaakt door de oorspronkelijke ontwikkelaar Naughty Dog. Welke ontwikkelaar de pc-versie maakt, is nog niet duidelijk. Een trailer van de remake is te zien via de PlayStation Direct-website, maar de officiële aankondiging staat nog niet online. Vermoedelijk volgt die later donderdagavond tijdens het Summer Game Fest, dat om 20.00 uur begint.

Afgaande op de beelden biedt de remake een vergelijkbare grafische kwaliteit als The Last of Us Part II. Die game kwam oorspronkelijk uit voor de PS4 en kreeg een update waardoor het spel op de PS5 met een framerate van 60fps draait. Ook belooft Sony ‘gemoderniseerde gameplay’ en uitgebreide toegankelijkheidsopties.

The Last of Us kwam in 2013 voor het eerst uit voor de PlayStation 3. Een jaar later volgde al The Last of Us Remastered voor de PlayStation 4. De vernieuwde versie krijgt in de Verenigde Staten een adviesprijs van 70 dollar.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197766/remake-van-the-last-of-us-verschijnt-2-september-voor-ps5-en-komt-later-naar-pc.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.