Remedy werkt aan remake van Max Payne en Max Payne 2 – Gaming – Nieuws

Remedy werkt aan remake van Max Payne en Max Payne 2 – Gaming – Nieuws

Gamestudio Remedy heeft met Rockstar afgesproken om remakes te gaan maken van Max Payne en Max Payne 2: The Fall of Max Payne. De games komen onder meer uit voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

De games zitten nu in de conceptontwikkelfase, zo laat Remedy weten. Remedy zal beide games verwerken tot een enkele nieuwe game. Dat gebeurt met behulp van de Northlight-engine van Remedy zelf. Wanneer de game moet uitkomen, is onbekend. Ook zijn er nog geen beelden vrijgegeven van de game.

Rockstar betaalt de ontwikkeling van de game. De games kwamen ongeveer twintig jaar geleden uit. In totaal zijn er naar schatting ruim 11 miljoen exemplaren van Max Payne-games verkocht. Rockstar maakte rond 2009 nog een Max Payne 3-game.

De Max Payne-franchise staat bekend om het gebruik van bullet-time, bombastische actiescènes en duistere detectiveverhalen met raakvlakken met het neo-noirgenre. In ieder van de games stuit de agent uit New York op grote complotten binnen de georganiseerde misdaad. Ook Paynes tragische verleden blijft hem achtervolgen; zijn vrouw en dochter werden door criminelen vermoord. De psyche van het personage staat naast de shooterelementen dan ook veelal centraal in de Max Payne-games.


Max Payne door de jaren heen

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195326/remedy-werkt-aan-remake-van-max-payne-en-max-payne-2.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.