Reuters: Meta zit volgens Zuckerberg in de ‘grootste daling in tijden’ – IT Pro – Nieuws

Reuters: Meta zit volgens Zuckerberg in de ‘grootste daling in tijden’ – IT Pro – Nieuws

Meta zit momenteel in een van de meest turbulente periodes uit de recente geschiedenis, zo erkent Mark Zuckerberg. Daarom zou de druk op werknemers worden opgevoerd om individuen eruit te filteren die niet aan de agressieve nieuwe doelstellingen kunnen voldoen.

Ook gaat Meta de komende maanden tot 30 procent minder ingenieurs aannemen, zo blijkt uit audio-opnames in handen van Reuters. De terughoudende werving van nieuwe ingenieurs werd in mei al door Meta aangekondigd tegenover aandeelhouders, maar tot dusver bleven concrete cijfers uit.

Op de opnames is te horen hoe ceo Mark Zuckerberg tijdens de wekelijkse Q&A met werknemers de huidige stagnering van de groei van Meta ‘de ergste daling in de recente geschiedenis’ noemt. In plaats van 10.000 nieuwe ingenieurs, is Meta van plan om tussen de 6000 en 7000 nieuwe mensen in die positie aan te nemen in 2022.

Zuckerberg suggereert daarnaast dat er ook werknemers zullen moeten vertrekken: “Realistisch gezien zijn er waarschijnlijk een hoop mensen [binnen Meta] die hier niet zouden moeten zijn. Ik hoop dat we door middel van hogere verwachtingen en agressievere doelen de druk kunnen opvoeren waardoor sommigen van jullie zich zullen realiseren dat dit niet het juiste werk voor hen is. Die zelffiltering vind ik prima.”

Reuters maakt uit een andere interne memo daarnaast op dat het bedrijf ‘stevige tegenwind’ verwacht in de tweede helft van dit jaar. Werknemers zouden daarom geen influx van nieuwe werknemers en grotere budgetten mogen verwachten. In het afgelopen half jaar verloor Meta al grofweg de helft van zijn marktwaarde.

De moeilijkere tijden voor Meta en diens dochterbedrijven zijn al langer aan de orde. Begin dit jaar werd bijvoorbeeld bekend dat het aantal dagelijkse gebruikers van Facebook voor het eerst afnam. Ook overheidsinstanties voeren de druk op machtige sociale media steeds verder op, bijvoorbeeld met een antitrustklacht van de FTC tegen Meta’s vermeende machtsmisbruik.

Mark Zuckerberg, ceo van Meta, met het Holocake 2-prototype. Afbeelding via Meta

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198652/reuters-meta-zit-volgens-zuckerberg-in-de-grootste-daling-in-tijden.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.