Ring voorziet alle deurbelcamera’s van optionele end-to-end encryptie

Ring voorziet alle deurbelcamera’s van optionele end-to-end encryptie

Ring heeft de optie om camerabeelden end-to-end versleuteld op te slaan voor alle deurbel- en cameramodellen beschikbaar gemaakt, maar klanten moeten dit zelf inschakelen. Daarnaast is video end-to-end encryptie niet beschikbaar in België. Door de end-to-end encryptie zijn de beelden alleen te ontsleutelen door middel van een sleutel die zich bevindt op de telefoon van de gebruiker. De encryptiefeature is via de Ring-app in en uit te schakelen.

In eerste instantie was de feature alleen voor bedrade camera’s beschikbaar, maar nu ook voor deurbellen die op batterij werken, waaronder de populaire Ring 4. Het gebruik van end-to-end encryptie kent verschillende beperkingen. Zo zijn versleutelde video’s niet via Ring.com te bekijken en is de Live View-optie niet tegelijkertijd vanaf meerdere mobiele toestellen beschikbaar. Ook bepaalde opties zoals Snapshot Capture en Bird’s Eye View werken niet.

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF eiste eerder al dat Ring beelden van gebruikers standaard end-to-end versleuteld gaat opslaan, zodat alleen zij er toegang toe hebben. Op dit moment worden de beelden op de servers van Amazon bewaard, waarbij ze toegankelijk zijn voor Ring-medewerkers, opsporingsdiensten en aanvallers die toegang tot het account van gebruikers weten te krijgen. Op de pagina over end-to-end encryptie laat Ring weten dat de optie om beelden end tot end versleuteld op te slaan niet beschikbaar is in België. Een reden wordt echter niet gegeven.

Bron: https://www.security.nl/posting/767292/Ring+voorziet+alle+deurbelcamera%27s+van+optionele+end-to-end+encryptie?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.