Rood Team vs. Blauw Team


Waarom zijn rode en blauwe teams belangrijk?

Bedrijven hebben te maken met een breed en toenemend scala aan cyberbeveiligingsbedreigingen. Zoals cyberaanvallen steeds talrijker en geavanceerder worden, neemt de kans dat een organisatie te maken krijgt met een dure en schadelijke cyberaanval steeds verder toe. Het toenemende gebruik van automatisering, gelieerde modellen en de beschikbaarheid van geavanceerde malware op de open markt vergroot de kans dat aanvallers kwetsbaarheden in de systemen van een organisatie vinden en misbruiken.

Rode en blauwe teams zijn belangrijk omdat ze een organisatie helpen bij het vinden en repareren van deze kwetsbaarheden en beveiligingslekken voordat ze kunnen worden uitgebuit door een aanvaller. Rode teams gebruiken dezelfde tools en technieken als echte aanvallers om de kwetsbaarheden te identificeren die het meest waarschijnlijk worden uitgebuit. Tijdens deze oefeningen evalueren blauwe teams de verdediging van de organisatie, waardoor ze gaten in de zichtbaarheid en beveiliging kunnen identificeren of nieuwe processen kunnen ontwikkelen om de efficiëntie en effectiviteit van het systeem te verbeteren. detectie van bedreigingen en reactie op incidenten.

Wat is een Red Team?

A rood team voert uit offensieve cyberbeveiliging beoordelingen. Ze gebruiken pentestgereedschappen en -technieken om na te bootsen hoe een echte dreigingsactor een organisatie zou onderzoeken, misbruiken en aanvallen. Red team-aanvallers gebruiken verschillende tools en technieken om toegang te krijgen tot de systemen van een organisatie. Deze variëren van social engineering-aanvallen – zoals phishing-aanvallen – tot het uitbuiten van kwetsbaarheden in publiekgerichte toepassingen.

Van daaruit is de rol van het red team om zo diep mogelijk in het netwerk van de organisatie te duiken door ketens van ontdekte kwetsbaarheden uit te buiten. Vaak hebben deze oefeningen vaste doelen of maatstaven voor succes, zoals toegang krijgen tot een bepaalde computer of tot gevoelige informatie.

Wat is een Blue Team?

A blauw team zit aan de andere kant van de cyberbeveiligingsoefening. Hun doel is om de tools en processen van de organisatie te gebruiken om de aanvallen van het rode team te identificeren en erop te reageren. Leden van het blauwe team zijn defensieve specialisten en kunnen het interne beveiligingsteam van een organisatie adviseren over hoe de verdediging tegen verschillende cyberbedreigingen kan worden verbeterd. Dit omvat zowel het voorkomen dat aanvallers het netwerk binnendringen als het effectiever detecteren, indammen en herstellen van succesvolle aanvallen.

Rood Team vs Blauw Team

In het algemeen vereisen deze twee teams verschillende maar gerelateerde vaardigheden. Leden van het Red Team zijn offensieve specialisten en experts met de tools die nodig zijn om kwetsbaarheden te identificeren en te misbruiken. Ze zijn bedreven in het identificeren van potentiële aanvalsvectoren en het bepalen van manieren om kwetsbaarheden of gaten in de beveiliging aan elkaar te koppelen om hun toegang tot de omgeving van een organisatie te verdiepen.

Blauwe teams, aan de andere kant, richten zich op verdediging. Ze zijn gespecialiseerd in het monitoren van beveiligingstools en het analyseren van gebeurtenisgegevens om potentiële bedreigingen binnen de omgeving van een organisatie te detecteren. Daarnaast weten ze hoe ze defensieve beveiligingstools moeten configureren en gebruiken om aanvallen te blokkeren of om een incident in te dammen en te herstellen nadat het heeft plaatsgevonden.

Hoe werken het Red Team en het Blue Team samen?

Hoewel het rode team en het blauwe team aan tegenovergestelde kanten van een cyberbeveiligingsoefening opereren, hebben ze complementaire vaardigheden en doelen. Het rode team is verantwoordelijk voor het identificeren van kwetsbaarheden in de systemen en processen van een organisatie door een echte aanvaller te simuleren. Aan de andere kant evalueert het blauwe team de effectiviteit van de verdediging van een organisatie en ontdekt het mogelijke hiaten door te proberen de aanvallen van het rode team te detecteren en te verhelpen. Aan het einde van de oefening werken het rode en het blauwe team samen in een retrospectief om vast te stellen wat wel en niet werkte en om mogelijke ruimte voor verbetering te identificeren.

In sommige gevallen gaat de samenwerking tussen het rode en het blauwe team verder in wat een oefening voor het paarse team wordt genoemd. A paars team combineert de rollen van de rode en blauwe teams binnen één team. Dit kan inhouden dat leden tussen de rode en blauwe teams heen en weer bewegen om hun vaardigheden aan beide kanten toe te passen. Dit helpt om ervoor te zorgen dat beide teams op de hoogte zijn van de nieuwste aanvallen (en hoe ze te verdedigen) en defensieve tools en best practices (en hoe ze te omzeilen of te verslaan).

Beveiliging van het Rode Team en het Blauwe Team met Check Point CRT

Red en blue team engagements kunnen van onschatbare waarde zijn voor de cybersecurity van een organisatie. Beide kanten van de oefening kunnen waardevolle informatie opleveren over de huidige beveiligingshouding van een organisatie en aanbevelingen over hoe het beveiligingsteam wijzigingen kan aanbrengen om de verdediging te verbeteren en het risico op cyberaanvallen te verminderen.

Check Point’s portfolio van professionele beveiligingsdiensten omvat cyberbeveiligingsoefeningen uitgevoerd door deskundige leden van het rode en blauwe team. Voor meer informatie over het plannen van een assessment, contact met ons opnemen.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.