Rufus-bèta maakt installeren van Windows zonder gebruikersaccount mogelijk – Computer – Nieuws

Rufus-bèta maakt installeren van Windows zonder gebruikersaccount mogelijk – Computer – Nieuws

Om het nog erger te maken. Mijn moederbord raakte defect, deze is opgestuurd ter reparatie. Een aantal weken later kreeg ik (vermoedelijk een nieuwe) weer terug. Mijn pc weer terug gemonteerd en ik start WIndows op. Het eerste waar ik mee verwelkomt werd was een melding ‘er is een wijzing in uw computer gedetecteerd ‘. Ik moest hiervoor opnieuw inloggen met mijn Microsoft account.

Geen punt dacht ik, ik log in, er is een code gestuurd naar een andere mail, ok geen issue, ik log daarop in. Er is een email gestuurd naar weer een andere email. Ok ok, ik log daar ook op in, er is een email gestuurd naar weer een andere account.

Na een uur te tobben en om welliefst 4 verschillende email accounts in te loggen werd ik eindelijk in mijn Microsoft account geaccepteerd.

Het liefst heb ik zoals vroeger gewoon een lokale account en voeg ik optioneel een Microsoft account toe om gebruik te maken van verschillende diensten, nu is dit andersom, je hebt een Microsoft account nodig om uberberhaupt van je computer gebruik te kunnen maken.

Volstrekt belachelijk en ongebruiksvriendelijk.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198510/rufus-beta-maakt-installeren-van-windows-zonder-gebruikersaccount-mogelijk.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.