Ruim honderd Nederlandse tandartspraktijken gesloten wegens cyberaanval

Ruim honderd Nederlandse tandartspraktijken gesloten wegens cyberaanval

Ruim honderd Nederlandse tandartspraktijken van Colosseum Dental Benelux zijn wegens de gevolgen van een cyberaanval sinds donderdag gesloten. Het bedrijf heeft meer dan honderddertig vestigingen in België en Nederland die jaarlijks zo’n 600.000 patiënten behandelen. Vanwege een “cyberincident” zijn honderdtwintig praktijken sinds gisteren gesloten, zo laat het bedrijf tegenover RTL Nieuws weten.

Verdere details over het incident zijn niet gegeven. Een bron laat aan RTL Nieuws weten dat het personeel geen toegang tot de patiënthistorie van klanten heeft. Dat zou op een ransomware-aanval kunnen duiden, maar dit is niet bevestigd. “Vanwege een it-storing is deze pagina momenteel niet beschikbaar. We doen er alles aan zo snel mogelijk weer bereikbaar te zijn. Excuses voor het ongemak, we danken u voor uw begrip”, zo laat de website van Colosseum Dental weten.

Bron: https://www.security.nl/posting/763849/Ruim+honderd+Nederlandse+tandartspraktijken+gesloten+wegens+cyberaanval?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.