Rusland blokkeert Google News om ‘nepnieuws’ rond oorlog in Oekraïne – IT Pro – Nieuws

Rusland blokkeert Google News om ‘nepnieuws’ rond oorlog in Oekraïne – IT Pro – Nieuws

Volgens interfax is dit de reden.
Moskou. 23 maart. INTERFAX.RU – Roskomnadzor heeft de toegang tot nieuwsaggregator Google News in Rusland geblokkeerd omdat deze toegang biedt tot publicaties met fakes over de Russische militaire speciale operatie in Oekraïne.

Dit gebeurde op verzoek van het bureau van de procureur-generaal, zo verklaarde het agentschap aan Interfax. Toegang tot news.google.com is geblokkeerd.

“De genoemde Amerikaanse internetnieuwsbron verschafte toegang tot talrijke publicaties en materialen die onbetrouwbare, publiekelijk significante informatie bevatten over het verloop van de speciale militaire operatie op het grondgebied van Oekraïne,” verklaarde de RCN.

Het bureau herinnerde eraan dat Rusland onlangs een wet heeft aangenomen inzake de strafrechtelijke aansprakelijkheid voor het publiekelijk verspreiden van opzettelijk onjuiste informatie over de inzet van de Russische strijdkrachten (artikel 207, lid 3, van het wetboek van strafrecht).

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194776/rusland-blokkeert-google-news-om-nepnieuws-rond-oorlog-in-oekraine.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.