Rusland onthult supercomputer met eigen Elbrus-cpu’s en x86-ondersteuning – IT Pro – Nieuws

Rusland onthult supercomputer met eigen Elbrus-cpu’s en x86-ondersteuning – IT Pro – Nieuws

Hoeveelheid voedsel produceren: Wat dus belachelijk is als je er echt wat langer over nadenkt.

naast het “stukje” land en tuinbouw (we zijn wereldleider in bv paprika’s en snijbloemen) produceren we ook belachelijk veel vlees.
>12.000.000 varkens
3.800.000 runderen
100.000.000 kippen.
650.000 geiten
etc..
bron: https://opendata.cbs.nl

Dit heeft geen drol meer te maken met “eigen voedselvoorziening.”
NL produceert voor heel Europa. maar blijft zelf met de stront, pis, kots, pus en bloed zitten. Dat “verdwijnt” allemaal in ons milieu.
En de land en tuinbouw doet daar nog eens een partij bestrijdingsmiddelen en kunstmest bij waar je je echt kapot van schrikt.

Dat alles kan maar op 1 manier in stand worden gehouden: compleet “uitwonen” van alles wat op natuur lijkt in NL.

ik ben geen vegan, ik ben geen actievoerder, ik stem geen partij voor de dieren en heb een hekel aan GL. Ik hou van vlees.
Ik weet ook door domweg om mij heen te kijken hier in Brabant dat dit niet zo heel erg lang meer houdbaar is.

Meer grond nodig voor agrarische sector: Compleet waanzinnig dat iemand dat durft te stellen. Nogmaals: we produceren niet voor onszelf. Wij produceren voor heel Europa en met sommige producten voor heel de wereld. Marktleider in o.a. varkensvlees (?!?!?!) Dat is complete waanzin als je naar de kaart van de wereld kijkt. We zijn een vlek op de kaart. nog niet eens een speldenknop op een globe. De letter A van Amsterdam is vaak groter dan ons hele landje. Een van de kleinste landen. En dan dit? Hoe dan?!?!?

Dat zal ik je vertellen:
https://longreads.cbs.nl/…derlandse-bodem-gebruikt/
Door meer dan de helft in te zetten als landbouwgrond. Of beter: “Mestuitrijvelden” waar niks in op of van kan leven behalve Monsanto (TM) (P) gemodificeerde gewassen die enkel als veevoer mogen worden gebruikt want genetisch gemanipuleerd.
https://longreads.cbs.nl/…derlandse-bodem-gebruikt/

en let op: die cijfers zijn inclusief binnen en buitenwater, dus inclusief onze nautische gebieden. als we die ca 800.000 HA eraf halen dan veranderd het fors:

landbouw: 2 236 317 hectare
totaal oppervlak NL incl water: 4 154 303
binnenwater: 371 941
buitenwater: 415 264
beschikbaar grondgebied is dus 4.154.303 – 371.941 – 415.264= 3.367.098
Waanzin.
van het NL grond gebied wordt voor 2/3 gebruikt voor landbouwgrond.
exact? 66.41% is landbouwgebied volgens mijn rekenmachine.
https://opendata.cbs.nl/s…t/70262ned/table?dl=2C288

Waanzin. echt compleet debiel doorgeslagen beleid.

NL kan makkelijk voor iedere inwoner biologisch telen op het huidig in gebruik zijnde grondgebied. easy peasy. Maar dat willen we niet. we willen marktleider zijn. En ondertussen alles naar de klote helpen en heel hard roepen dat het stikstofprobleem niet echt is en met trekkers het land bezetten. Het is niet leuk maar er moeten minder boeren komen. Veel minder. de helft minder. EN NEE, die boeren die stoppen moeten niet vervangen worden door GIGA boerderijen naar oud sovjet voorbeeld. de sector moet krimpen. met de helft. dat betekend dat de output naar beneden moet. Tenminste, als we willen dat hier nog iets leeft over 100 jaar.
Visvangst? dito.

oplossing: vlees minimaal 2x zo duur. vis 2x zo duur, weer terug naar vroegâh toen vlees en vis eten speciaal was, op die ene dag van de week en in het weekend. Leuk? nee.

Je merkt, een van mijn favoriete borrelpraat onderwerpen. Ik heb veel collega’s van boerenafkomst (ikzelf kom trouwens ook uit een boerengebied) dus ik ben super geliefd bij borrels. ;)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195490/rusland-onthult-supercomputer-met-eigen-elbrus-cpus-en-x86-ondersteuning.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.