‘Samsung stopt in juni met productie van lcd-panelen’ – Beeld en geluid – Nieuws

‘Samsung stopt in juni met productie van lcd-panelen’ – Beeld en geluid – Nieuws

Samsung stopt mogelijk in juni met de productie van lcd’s. Dat melden insiders aan de Korea Times. De fabrikant wilde eigenlijk in 2020 al stoppen met de lcd-productie, maar ging uiteindelijk toch door vanwege de stijgende vraag tijdens de coronapandemie.

Samsung zou door dalende prijzen minder concurrerend zijn ten opzichte van Chinese en Taiwanese fabrikanten, die goedkopere lcd’s produceren, vertellen bronnen aan de Korea Times. De Display-tak van Samsung stopt volgens de bronnen daarom vanaf volgende maand met het produceren van zulke panelen. Samsung Electronics, dat lcd’s gebruikt voor bepaalde televisies, zou in de toekomst panelen hiervoor inkopen bij fabrikanten als het Chinese BOE en het Taiwanese AUO. Samsung Display gaat zich volgens de bronnen vooral richten op QD-schermen en QD-oledpanelen; het lcd-personeel wordt overgezet naar die divisies. Samsung heeft nog niet gereageerd op vragen van de Korea Times.

Samsung Display wilde eind 2020 al stoppen met de productie van lcd’s, bevestigde het bedrijf eerder. Die productiestop werd later uitgesteld, omdat de prijzen van lcd-panelen stegen door de coronapandemie. Samsungs lcd-productiestop moet nu volgende maand plaatsvinden. Dat is zes maanden eerder dan werd verwacht, zo zegt de Korea Times.

Samsung zou dat besluit genomen hebben omdat de lcd-prijzen weer dalen. Analistenbureau DSCC verwacht dat die daling de komende maanden doorzet. Tegelijkertijd neemt Samsung al langer stappen om deze afstap van lcd-productie te versnellen. Vorig jaar verkocht het bedrijf een van zijn grote lcd-fabrieken aan TCL.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197394/samsung-stopt-in-juni-met-productie-van-lcd-panelen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.