Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons – Tablets en telefoons – Nieuws

Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons – Tablets en telefoons – Nieuws

Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates. De telefoons werden in 2018 geïntroduceerd.

Op Samsungs smartphone-updateoverzicht is te zien dat de Galaxy S9-telefoons niet meer worden genoemd, merkt Droidlife op. Voorheen werden de telefoons nog genoemd bij de toestellen die ieder kwartaal beveiligingsupdates krijgen.

De S9-smartphones kregen onlangs nog de maart-beveiligingsupdate; dit blijkt de laatste reguliere beveiligingsupdate voor de telefoons te zijn. Het vervallen van de regelmatige beveiligingsupdates wil niet zeggen dat de telefoons helemaal geen updates meer krijgen. De Galaxy S8-telefoons kregen bijvoorbeeld eind 2021 nog een beveiligingsupdate, terwijl de telefoons in mei vorig jaar van de kwartaalupdatelijst werden verwijderd.

Een andere wijziging op het updateoverzicht is dat de Galaxy S10-telefoons niet langer elk maand een update krijgen, maar ieder kwartaal. Samsung had het beleid om smartphones minimaal drie jaar van updates te voorzien. Bij topmodellen bleek dit in de praktijk vaker vier jaar te zijn. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan dit beleid uit te breiden, en bepaalde smartphones vijf jaar van beveiligingsupdates te gaan voorzien en van vier Android-upgrades.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195218/samsung-stopt-na-vier-jaar-met-regelmatige-updates-voor-galaxy-s9-telefoons.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.