Samsung ViewFinity S8-monitoren hebben 4k-resolutie, USB-C en ethernet – Computer – Nieuws

Samsung ViewFinity S8-monitoren hebben 4k-resolutie, USB-C en ethernet – Computer – Nieuws

Samsung introduceert de ViewFinity-serie van monitoren met een hoge resolutie en groot kleurbereik. Er komen twee ViewFinity S8-modellen; deze zijn 16:9-IPS-monitoren met een 4k-resolutie en diagonalen van 27″ en 32″. De schermen hebben een USB-C- en ethernetaansluiting.

De ViewFinity S8-monitoren kunnen volgens Samsung 98 procent van het DCI-P3-kleurbereik weergeven. Samsung gebruikt IPS-panelen met een resolutie van 3840×2160 pixels, een responstijd van 5ms, een refreshrate van 60Hz en ondersteuning voor 10bits-weergave. De schermen zijn gericht op zakelijk gebruik en toepassingen waarbij nauwkeurige kleurweergave van belang is.

Het 32″-model heeft een VESA DisplayHDR 600-certificaat en een piekhelderheid van maximaal 600cd/m². De 27″-versie moet het doen met DisplayHDR 400 en maximaal 400cd/m². Beide monitoren hebben een contrastverhouding van 1000:1. Samsung benadrukt de matte afwerking van de panelen en stelt dat die licht reflecteert. De monitoren zijn in hoogte verstelbaar, draaibaar en kantelbaar.

De ViewFinity S8-schermen hebben een USB-C-aansluiting met DisplayPort Alt Mode, een doorvoersnelheid van 10Gbit/s en 90W Power Delivery. In de monitoren zit ook een gigabitethernetaansluiting, twee keer HDMI 2.0 en een DisplayPort 1.4-aansluiting.

Het 32″-scherm krijgt modelnummer S32B800PXE en de 27″-versie heeft modelnummer S27B800PXE. Volgens Samsung komen de monitoren eind juni wereldwijd uit. Adviesprijzen noemt de fabrikant nog niet.

ViewFinity is een nieuwe naam voor Samsung-monitoren met een hoge resolutie en groot kleurbereik. De fabrikant bracht soortgelijke modellen eerder al uit zonder die merknaam. Vorig jaar introduceerde het bedrijf twaalf monitoren in de S8-, S7- en S6-series.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198154/samsung-viewfinity-s8-monitoren-hebben-4k-resolutie-usb-c-en-ethernet.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.