Shopify verplicht webshops tot vermelden van contactgegevens

Shopify verplicht webshops tot vermelden van contactgegevens

Het Canadese webshopplatform Shopify gaat webshops die de consumentenregels overtreden voortaan weren en zal webwinkels ook verplichten om contactgegevens te vermelden. Dat laat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag weten. Via Shopify is het eenvoudig om een eigen webwinkel te starten. Volgens de ACM kregen Europese consumentenautoriteiten veel klachten over bij Shopify gehoste webshops.

Het ging dan onder andere om nepaanbiedingen, onduidelijke voorwaarden voor terugsturen en het niet vermelden van contactgegevens. Na overleg met Europese consumentenorganisaties gaat Shopify webwinkels weren die niet voldoen aan de consumentenregels als de Europese consumentenautoriteiten hierom vragen. Ook gaat het platform webshops voorlichten over Europese consumentenregels en worden in de model-websites verplichte velden toegevoegd voor contactgegevens van de webshop.

“Shopify liet de webwinkels vrij in wat er op de website stond. Ook in de standaard-modellen werd geen rekening gehouden met de voorwaarden waaraan webshops moeten voldoen, zoals het vermelden van contactgegevens van de webshop. Door de toezeggingen van Shopify worden nu duizenden webshops beter voor consumenten. Shopify gaat ook sneller reageren wanneer malafide webshops consumentenschade veroorzaken”, zegt Edwin van Houten, directeur Consumenten bij de ACM.

Bron: https://www.security.nl/posting/770266/Shopify+verplicht+webshops+tot+vermelden+van+contactgegevens?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.