SJSU werkt samen om het aantal werknemers in cyberbeveiliging te vergroten


In samenwerking met Cal State San Bernardino (CSUSB) en Fresno State hoopt de San José State University het tekort aan cyberbeveiligingsprofessionals aan te pakken door cyberbeveiligingsonderwijsprogramma’s te promoten die zullen resulteren in de ontwikkeling van een geschoold personeelsbestand.

Bij deze gezamenlijke inspanning, die wordt geleid door CSUSB, zullen ook belangrijke belanghebbenden worden betrokken, met als missie om het aantal geschoolde cyberbeveiligingsmedewerkers voor de toekomst te koesteren en te vergroten. De inspanning zal plaatsvinden in heel Californië op alle onderwijsniveaus, van K-12 tot community colleges en vierjarige universiteiten.

SJSU en Fresno State ontvingen elk 1 miljoen dollar voor het programma. Het proefpartnerschap, genaamd Work Force Innovation Technology Hubs Cyber – (WITH Cyber) – wordt gefinancierd met $ 2 miljoen via het Cybersecurity Regional Alliances and Multistakeholder Partnership Pilot Program van de staat, waartoe wordt opgeroepen in het Californische onderwijswet en Wetsvoorstel 569en gefinancierd tot juni 2026.

De drie universiteiten werden geselecteerd door het Chancellor’s Office van de California State University (CSU) vanwege hun voortdurende werk op dit gebied: San Jose Staté produceert de meeste beveiligingsingenieurs die in Silicon Valley werken; CSUSB is een Center for Academic Excellence in Cybersecurity; en Fresno State werkt samen met de California Governor’s Cybersecurity Taskforce in het staatsbureau voor nooddiensten.

De drie universiteiten zijn belast met het opzetten van een pilotprogramma met doelen en meetmethoden, het ontwikkelen van strategieën en tactieken om succesvolle regionale allianties en samenwerkingsverbanden met meerdere belanghebbenden op te bouwen, en het meten van de impact en resultaten van het pilotprogramma, die zullen worden gedeeld met het CSU Chancellor’s Office.

Het einddoel is om de 23 CSU-campussen, het grootste staatsuniversitaire systeem in het land, in te zetten als motor voor de ontwikkeling van het cyber-personeelsbestand, door een combinatie van onderzoek, stages, outreach en mentorschappen, evenals het definiëren van trajecten voor het personeelsbestand.

Omdat de CSU-studentenpopulatie tot de meest diverse van het land behoort, zou de inspanning ook de diversiteit in het cyberbeveiligingspersoneel vergroten en uitbreiden. De vele eerstegeneratiestudenten van het CSU-systeem zullen ook helpen bij het vervullen van de CSU-missie om de sociale mobiliteit te vergroten door middel van goedbetaalde banen in een snelgroeiende sector.

In een e-mail waarin de financiering aan de drie universiteiten werd aangekondigd, schreef Ganesh Raman, assistent vice-kanselier van onderzoek van de CSU: “Met de gecombineerde expertise van deze proefcampussen, geleid door het leiderschap van CSUSB, zijn we ervan overtuigd dat het programma klaar is om een aanzienlijke impact te hebben op het cyberbeveiligingsonderwijs en partnerschappen in heel Californië. … We zijn verheugd te zien hoe de gezamenlijke inspanningen van California State University San Bernardino, San José State University en Fresno State University het toekomstige onderwijslandschap van cyberbeveiliging in Californië en daarbuiten vormgeven.”

Meer informatie over de mogelijkheden van SJSU op het gebied van cyberbeveiliging.Source link

Internet Blabla

Internet blabla, probeert de beste cyber security content op het internet te verzamelen en in een overzichtelijk geheel te presenteren. Er zijn meerdere artikelen die aangeleverd worden door lezers en cyber security bedrijven, daarnaast zijn er een aantal bloggers en journalisten actief met het plaatsen van actuele cyber security vraagstukken.