Snapchat Family Center geeft ouders inzicht in vrienden en contacten van kind – IT Pro – Nieuws

Snapchat Family Center geeft ouders inzicht in vrienden en contacten van kind – IT Pro – Nieuws

Zo’n kind hoort zelf gewoon ‘onveilig content/gedrag’ te herkennen, dat hoort niet een of andere software voor jou te bepalen. Mensen moeten stoppen met het afschermen van, dat creëert juist het tegengesteld effect. Leuk dat jouw kind door ‘smart blockchain AI’ bepaalde dingen niet kan zien, denk jij dat klasgenootjes dan niet gewoon dat filmpje kunnen laten zien aan je kind? Of zullen we dat maar verplicht gaan maken voor iedereen?

De wereld is niet veranderd, hij is precies hetzelfde als 10 of 20 jaar geleden, verschil is alleen dat jij de afgelopen 20 jaar niet hebt opgelet. Hyves, friendsters, MSN, chatboxes, alles identiek, alleen stukje groter, maar het basisprincipe blijft hetzelfde, leer je kind de gevaren en de principes, leer het kind zelf om te ‘overleven’.

Genoeg kinderen die amper op social media zitten, hebben gewoon een prima leven. Genoeg kinderen die niet de trend van tiktok of de nieuwe filter van snapchat hebben, hebben gewoon een prima leven. Het is je eigen ontwetendheid en angst voor ‘die grote boze digitale wereld’ dat de enige oplossing ‘afscherming’ zou moeten zijn… onzin. Maarja, Black Mirror heeft daar geweldige aflevering voor.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196998/snapchat-family-center-geeft-ouders-inzicht-in-vrienden-en-contacten-van-kind.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.