‘Sonos-soundbar die 249 dollar kost, gaat Ray heten’ – Beeld en geluid – Nieuws

‘Sonos-soundbar die 249 dollar kost, gaat Ray heten’ – Beeld en geluid – Nieuws

De soundbar waaraan Sonos werkt, zal onder de naam Ray verkocht worden. Dat zegt The Verge, dat eerder al uitgebreide specs en interne typenamen van de soundbar naar buiten bracht. Met een prijs van 249 dollar moet het Sonos’ goedkoopste soundbar worden.

De soundbar krijgt als modelnummer S36 en staat intern bekend als de Fury. Als de soundbar op 7 juni in de verkoop gaat, zal hij als Ray verkocht worden, meldt The Verge. De site baseert zich op anonieme bronnen en interne documenten.

De Ray wordt lager gepositioneerd dan de Arc- en Beam-soundbars van Sonos. Om de prijs te drukken, krijgt de soundbar geen interne microfoons en ontbreken Dolby Atmos-ondersteuning en HDMI. Verbinding verloopt via de optische kabel. Ook krijgt de soundbar minder drivers dan de duurdere Sonos-soundbars.

Gebruikers kunnen de Ray inzetten als enige soundbar of als achterspeakers in samenwerking met een Arc of Beam. De Ray kan dan door middel van een standaard verticaal geplaatst worden, waardoor de drivers die aan de zijkanten van de soundbar zitten naar het plafond zijn gericht. Zo zouden ze helpen bij Atmos-weergave.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196356/sonos-soundbar-die-249-dollar-kost-gaat-ray-heten.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.