Sony brengt deze week update uit voor VRR-ondersteuning PlayStation 5 – Gaming – Nieuws

Sony brengt deze week update uit voor VRR-ondersteuning PlayStation 5 – Gaming – Nieuws

Bezitters van een PlayStation 5 kunnen vanaf deze week de komst van ondersteuning voor variable refresh rate tegemoet zien. Sony publiceert een lijst van games die een patch krijgen en zo geoptimaliseerd worden voor VRR.

Sony start deze week wereldwijd met de distributie van de firmwareupdate die VRR-ondersteuning naar de PlayStation 5 brengt. Variable refresh rate is functie die onderdeel is van HDMI 2.1. Als gebruikers een TV of monitor hebben die dit ondersteunt in combinatie met een console of videokaart met VRR-ondersteuning, kunnen ze vloeiender gamebeelden zonder stotteren verwachten omdat de verversingssnelheid van de tv zich aan kan passen aan de framerate. De Xbox Series X en S ondersteunen al VRR.

Sony publiceert een lijst van vijftien games die in de komende weken een patch krijgen voor VRR-ondersteuning, waaronder Call of Duty: Vanguard, DIRT 5 en Ratchet & Clank: Rift Apart. Volgens het bedrijf volgen er meer titels en komende games kunnen direct met VRR-ondersteuning geleverd worden. Spelers kunnen VRR toepassen op games die het officieel niet ondersteunen, maar volgens Sony kunnen de resultaten wisselen en kunnen er ‘onverwachte visuele effecten’ zichtbaar zijn.

PS5-games die komende weken een VRR-patch krijgen
Astro’s Playroom Devil May Cry 5 Special Edition Ratchet & Clank: Rift Apart
Call of Duty: Vanguard DIRT 5 Resident Evil Village
Call of Duty: Black Ops Cold War Godfall Tiny Tina’s Wonderlands
Deathloop Marvel’s Spider-Man Remastered Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Destiny 2 Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Tribes of Midgard

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196028/sony-brengt-deze-week-update-uit-voor-vrr-ondersteuning-playstation-5.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.