Sony brengt nieuwe PlayStation Plus-abonnementen op 22 juni uit in Europa – Gaming – Nieuws

Sony brengt nieuwe PlayStation Plus-abonnementen op 22 juni uit in Europa – Gaming – Nieuws

Sony onthult dat PlayStation Plus Essential, Extra en Premium op 22 juni naar Europa komen. De release van de gameabonnementen is in het grootste deel van Azië zelfs vervroegd naar 23 mei. Europa is de laatste regio waar de dienst wordt uitgerold.

Daarnaast laat Sony weten de streamingmogelijkheden van het Plus Premium-abonnement uit te breiden naar meer Europese landen, waaronder Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Griekenland, Hongarije en Polen. Het streamen van games met het duurste Plus-abonnement is daarnaast vanaf 22 juni in alle landen mogelijk waar momenteel PlayStation Now beschikbaar is. Daaronder valt ook de Benelux.

De samenvoeging van PlayStation Now en Plus bestaat uit drie opties, zo kondigde Sony eind maart aan. PlayStation Plus Essential, Extra en Premium kosten respectievelijk 8,99, 13,99 en 16,99 euro per maand. Het Essential-abonnement is gelijk aan het huidige Plus-abonnement. Afnemers krijgen bij PlayStation Plus Extra daarnaast toegang tot een bibliotheek van 400 recente games.

Met het Premium-abonnement krijgen afnemers toegang tot nog eens ruim 300 oudere games en de mogelijkheid om spellen via de cloud te streamen. Het cloudgamen kan via een PlayStation 4, PlayStation 5 en pc.Naam Inhoud Kosten
Plus Essential Twee maandelijkse downloads
Korting
Cloudopslag
Online multiplayer
€ 8,99 per maand
€ 24,99 per kwartaal
€ 59,99 per jaar
Plus Extra Alles van Essential
Downloaden van 400 PS4- en PS5-games
€ 13,99 per maand
€ 39,99 per kwartaal
€ 99,99 per jaar
Plus Premium Alles van Essential en Extra
Streamen van PS3-games
Downloaden en streamen van PSX-, PS2- en PSP-games
Trials van games
€ 16.99 per maand
€ 49,99 per kwartaal
€ 119,99 per jaar

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195948/sony-brengt-nieuwe-playstation-plus-abonnementen-op-22-juni-uit-in-europa.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.