Sony en Nintendo passen automatische verlenging abonnementen in VK aan – Gaming – Nieuws

Sony en Nintendo passen automatische verlenging abonnementen in VK aan – Gaming – Nieuws

Dit is dan weer een ander verhaal.
Bij PS-plus hebben ze verschillende abonnementsvormen, waarbij een jaar abonnement flink in prijs verschilt ten opzichte van 12x één maand.
Ook wordt je van te voren in een keer gefactureerd, iets wat bij Adobe niet het geval is. Daar krijg je bij een jaar abonnement gewoon 12 keer een factuur (per jaar betalen is mogelijk, maar niet verplicht)

De voorwaarden die gesteld zijn in je overeenkomst voor automatische verlening zijn echt wel regeltjes opgenomen die dit tegen gaan. Denk aan dat bij het zelf opzeggen van deze dient je geen recht hebt op restitutie etc…
Of ze met hun voorwaarden marktregels overtreden is een hele goede vraag, alleen moet je voor dat kleine bedrag vervolgens wel een gang naar de rechter maken, waarvan de kosten vele malen hoger liggen dan de kosten voor het abonnement.
(Denk hierbij ook aan het feit dat je wel al een gedeelte van je abonnement gebruikt hebt, al is het maar 1 dag.)

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195594/sony-en-nintendo-passen-automatische-verlenging-abonnementen-in-vk-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.