‘Sony wil in-game ads gaan verkopen in free-to-playgames’ – Gaming – Nieuws

‘Sony wil in-game ads gaan verkopen in free-to-playgames’ – Gaming – Nieuws

Sony wil eind dit jaar volgens een nieuw gerucht in-game ads gaan verkopen in free-to-playgames. Het initiatief moet ontwikkelaars overhalen om free-to-playgames te maken. Microsoft zou met een soortgelijk initiatief bezig zijn.

Advertenties in games

De bedoeling is dat de advertenties in de game te zien zijn, zegt Business Insider op basis van bronnen. Die verschijnen dan in de game op bijvoorbeeld billboards langs een weg of reclameborden in een sportstadion. Sony zou een eigen marktplaats voor het aanbieden van die advertenties willen opzetten.

De advertenties zouden een extra manier zijn voor ontwikkelaars van free-to-playgames om geld te verdienen. Nu gebeurt dat vaak door de verkoop van in-game items. De bedoeling is dat ontwikkelaars ervoor kunnen kiezen om spelers te belonen voor het kijken van die advertenties, bijvoorbeeld met skins voor hun avatar.

Microsoft zou aan een zelfde soort initiatief werken. Het is onbekend of gameontwikkelaars interesse hebben in de verkoop van advertentieruimte in hun games. De advertenties in PlayStation-games zouden mogelijk eind dit jaar live gaan.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195848/sony-wil-in-game-ads-gaan-verkopen-in-free-to-playgames.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.