Spanningen Rusland-Oekraïne: digitale impact | Nieuwsbericht

Spanningen Rusland-Oekraïne: digitale impact | Nieuwsbericht

Veel organisaties en bedrijven maken zich zorgen over de situatie die momenteel speelt tussen Oekraïne en Rusland. In het verleden zijn er in relatie tot spanningen tussen deze twee landen al digitale aanvallen uitgevoerd, die ook hun weerslag hebben gehad op Nederlandse belangen. Een voorbeeld hiervan is de aanval met NotPetya in 2017.

Ook nu worden diverse digitale aanvallen uitgevoerd. Het NCSC heeft tot nu toe geen concrete aanwijzingen dat deze aanvallen impact zullen hebben op Nederland, maar sluit eventuele gevolgen in de toekomst ook niet uit.

Het NCSC houdt alle ontwikkelingen omtrent digitale aanvallen in relatie tot de situatie nauwgezet in de gaten. Relevante informatie zullen we op deze website delen.

Bron: https://www.ncsc.nl/actueel/nieuws/2022/januari/25/spanningen-rusland-oekraine-digitale-impact

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.