Square Enix-ceo wil gamers via blockchain compenseren voor maken in-game content – Gaming – Nieuws

Square Enix-ceo wil gamers via blockchain compenseren voor maken in-game content – Gaming – Nieuws

Mogelijk wordt hiermee het probleem opgelost dat je legaal kan werken aan iemand anders zijn IP/product en daar geld voor kan krijgen. Momenteel is dat bijzonder iffy.

Ik zat me net ook af te vragen waarom men weer een nieuw cryptomunt moet ontwikkelen/gebruiken hiervoor, maar toen viel het kwartje… De huidige populaire cryptomunten verbruiken behoorlijk wat stroom per transactie, een nieuwe cryptomunt zou helemaal niet op die basis hoeven te werken.

Wat voor probleem lost dit op? Ontwikkelaars in verschillende landen hebben geen toegang tot bv. een normale bankrekening en/of Paypal account (en je moet je afvragen of je wel een Paypal rekening wil hebben om geld te ontvangen), veel andere methoden kosten veel geld en zijn bijzonder omslachtig.

Met een cryptomunt zou men het bv. zelf kunnen omzetten naar een andere cryptomunt en daar lokaal mee betalen en/of omzetten naar een lokale munt.

Imho is dit zo een beetje de eerste ‘goede’ manier van een blockchain integreren in een game. Ipv. dat de waarde van de munt zit in energie en hype, zit de waarde in het werk dat in de ontwikkeling van het spel is gestoken door derden (modders).

Of het wenselijk is, is de vraag, dat ligt imho heel erg in de implementatie/details. Maar ik zou het zien als een manier om extra functionaliteit in een game te krijgen dmv. crowdfunding, via aankoop, of via donatie en geen gelazer meer met de uitgever…

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195716/square-enix-ceo-wil-gamers-via-blockchain-compenseren-voor-maken-in-game-content.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.