Square Enix wil na verkoop Tomb Raider meer investeren in ‘blockchain en AI’ – Gaming – Nieuws

Square Enix wil na verkoop Tomb Raider meer investeren in ‘blockchain en AI’ – Gaming – Nieuws

Volgens mij is Square Enix een beetje de weg kwijt. Of in ieder geval alle contact kwijt met de gewone gamer. AI? Okee, games gebruiken dat voor NPC’s, fair enough. Cloud gaming? Wil maar niet aanslaan, begint nu een beetje weg te trekken van onpopulair naar een weinig gekozen optie. NFT’s? Vooral populair onder crypto bro’s, mogelijk getolereerd door mensen die geen verstand ervan hebben (groepen die overigens veel overlap kennen), verder wil men er niet echt van weten.

Veel gamers tolereren met tegenzin maar het feit dat er microtransacties bestaan. Vooral wanneer deze niet enkel om cosmetische items gaat (zoals bijvoorbeeld in Dota 2 het geval is), en vooral wanneer items niet makkelijk te krijgen zijn via random drops (zoals in TF2). NFT’s gaan niet populairder worden. Maar net als met microtransacties, zul je met NFT’s vast wel weer een paar whales krijgen die het de moeite waard maken. De afzetmarkt is niet de modale gamer, die misschien af en toe bereid is een paar euro uit te geven aan wat cosmetische dingen. De doelgroep is de whale, die duizenden euro’s uitgeeft aan microtransacties of NFT’s.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 2 mei 2022 15:51]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196256/square-enix-wil-na-verkoop-tomb-raider-meer-investeren-in-blockchain-en-ai.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.