Star Wars: Knights Of The Old Republic II is niet uit te spelen op Switch – Gaming – Nieuws

Star Wars: Knights Of The Old Republic II is niet uit te spelen op Switch – Gaming – Nieuws

Even volledig los van het feit dat de bug in de originele versies ook al bestond en gedocumenteerd was.

De claim hier is dat het spel niet uit te spelen is door niemand (issue zou optreden bij iedereen) en dat deze bug ook in de originele PC versie zat.

Als dat het geval was, dan hadden we 0,0 positieve reviews gehad van de PC versie in 2005. Dus ook al bestond er een versie van de bug in de PC versie, deze was niet gameblocking voor elke PC speler. Zoals @chime ook al aangaf.

Daarnaast lees ik verschillende Switch reviews waarbij de reviewer het spel heeft uitgespeeld, dat betekend dus dat het issue niet optreed bij iedereen.

Ja de PC versie was buggy. Ja de Switch versie is buggy. Is het zo buggy als hier geclaimed en klakkeloos is overgenomen vanuit 1 bron… Nee. Zelfs de verwijzing door Tweakers.net naar een Twitter reactie is nogal misleidend:

In een antwoord op een vraag van een gebruiker bevestigt het bedrijf dat er momenteel geen manier is om de game uit te spelen op de Nintendo Switch.

Het Twitter bericht:

Yes, we are aware and our dev team is working on delivering the patch as soon as possible. We apologize for the inconvenience and appreciate your patience in the meantime!

Als reactie op:

Currerly impossible to complete. The game has a ton of bugs which tbh I understand. The original on Xbox was bug riddled, but theres currently a bug that prevents all progression at Onderon story ark.

This is why we need the steam deck. Fan made patchs fixed it on PC years ago.

Dat is geen bevestiging dat niemand het spel kan uitspelen en het bij iedereen voorkomt. Op welk stukje reageren ze immers? Dat het onmogelijk is uit te spelen? Alleen voor hem of voor iedereen? Of op het stukje dat er heel veel bugs in zitten. Of dat er een bug in de Onderon story ark zit?

Note: Ik heb geen Nintendo Switch, ben geen Aspyr fan of een grote SWKotR2 fan (ik heb het spel op PC, maar nog niet gespeeld). Maar dit uit proporties getrokken nieuwsbericht is toch wel van het niveau schandalig en Tweakers.net is daar niet uniek in (maar maakt het niet acceptabel). Googlen om meer informatie (welke niet is te vinden) resulteert in honderden resultaten die allemaal dezelfde slechte bronnen herhalen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/198208/star-wars-knights-of-the-old-republic-ii-is-niet-uit-te-spelen-op-switch.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.