Starlink komt met maandelijks opzegbaar For RV-abonnement voor mobiel gebruik – IT Pro – Nieuws

Starlink komt met maandelijks opzegbaar For RV-abonnement voor mobiel gebruik – IT Pro – Nieuws

Kort gezegd: ja.

En logisch ook. Het is eigenlijk heel simpel.

Als je zonder noemenswaardig ongemak je netwerk over een snoertje kunt leggen, is dat altijd het beste.

Kan dat niet, PtP wireless, 5G/4G/3G, unidirectioneel WiFi; allemaal beperkter in bereik en bandbreedte, maar het biedt flexibiliteit.

Alles wat via een satelliet moet lopen is weer beperkter, duurder, en complexer dan dat – maar is qua bereik uiteindelijk natuurlijk koning.

Het blijft een tradeoff, hoe dan ook; en als jij ergens rondtourt waar je met onbeperkt 5G degelijk (genoeg) bereik hebt, zou het eigenlijk héél raar zijn om toch sat-internet te gebruiken; dan is er ergens iets mis met de prijsstructuur, dat kan bijna niet anders!

Uiteindelijk is Starlink bijna waar dan ook in Europa, uitgezonderd van net effe onhandige locaties, waarschijnlijk gewoon ietwat marginaal. De bevolkingsdichtheid, en de infrastructuur-dichtheid, is zelfs in de dunstbevolkte delen stiekem gewoon héél hoog.

Starlink schittert echt in verafgelegen delen van de VS en Canada, in Zuid-Amerika en dunbevolkte/infrastructureel armere delen van Afrika en Azië etc – maar de omstandigheden daar, die heb je hier eigenlijk gewoon zo goed als niet.

Ik zou in jouw geval inderdaad gewoon lekker met een mobiel abo van een paar tientjes volstaan en dat af en toe zoeken naar een plekje met voldoende bereik om te videochatten voor lief nemen.
Alleen al die grote schotel niet hoeven meezeulen is, per saldo, gewoon best wel een voordeel in een busje lijkt me zo…

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197154/starlink-komt-met-maandelijks-opzegbaar-for-rv-abonnement-voor-mobiel-gebruik.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.