Steam Deck-update laat gebruikers per game frameratelimiet instellen – Gaming – Nieuws

Ik weet niet of het goede updates zijn, of dat het product gewoon te vroeg op de markt is gezet en basis functies missen. Ik heb er ook een in pre-order, maar het leest wel allemaal alszijnde ‘beta’ product.
Ik denk dat de realiteit is dat zo’n groot software project onmogelijk in één keer helemaal goed is. Valve ontwikkelt niet alleen de hardware en het OS maar een nog eens Proton dat 30 jaar aan Windows geschiedenis dunnetjes overdoet, inclusief “belangrijke” bugs en eigenaardigheden zodat het compatible is.
De eerste versies van Windows, Linux, Android, iOS, etc… zijn allemaal verschrikkelijk ouderwets en incompleet in vergelijking met de versies van nu.
Voor mijn (ongetwijfeld bevooroordeeld) gevoel is het de moeite waard. Het apparaat maakt dingen mogelijk die eigenlijk niet op een andere manier kunnen. Het apparaat kan heel veel spellen perfect spelen.
Dat alles gezegd hebbende… de feature om per game een frameratelimiet in te stellen ken ik niet van andere systemen. Volgens mij is het echt nieuw dat je OS dat (makkelijk) kan. Dan kun je natuurlijk nog steeds argumenteren dat het beta is want zo gaat dat met nieuwe features, maar ik zou niet zeggen dat het te vroeg op de markt is gezet.
Een nog andere manier van er naar kijken is dat alles inderdaad nog in beta is, het apparaat wordt ook nog niet vrij verkocht. Je kan wel bestellen maar slechts een kleine groep heeft er echt een. De mensen die het gelukt is om er nu al een te bemachtigen die weten hopelijk waar ze aan zijn begonnen. Dat zijn de early-adaptors die weten at ze kunnen verwachten of het risico accepteren, zeg maar
Die groep dient nu inderdaad als beta-testers. Omdat het een relatief kleine groep is met een relatief hoog technisch niveau kun je daarme lekker meters maken.
Maar ruwe randjes zullen nog wel heel lang blijven maar daar kan ik mee leven als een hoop dingen het wel goed doen.

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.