Storing bij AMS-IX werd veroorzaakt door fout tijdens netwerkonderhoud – IT Pro – Nieuws

Storing bij AMS-IX werd veroorzaakt door fout tijdens netwerkonderhoud – IT Pro – Nieuws

Een goede manager bestaat bijna niet!
Je hebt namelijk inzicht en overzicht nodig. De beste manier omdat te verkrijgen is niet als manager maar als meewerkend voorman.

Ze hebben in Duitsland bijvoorbeeld HBO studies waar je bepaalde tijd (zelfs een jaar) op MBO niveau moet meedraaien en als MBO’er ook behandeld wordt. Om zo inzicht te krijgen wat je personeel ongeveer doet.

Het gaat er niet om dat iemand fouten maakt, maar dat iemand verantwoordelijkheid neemt! Een voorbeeld: ik had 2 tijdelijke werknemers onder mijn hoede 1 maakte een fout van 300 miljoen en 1 van 80 euro.

Mijn chef moest kiezen wie hij aan zou nemen. Ik adviseerde die van 300 miljoen aan te nemen en die van 80 euro niet. Je zal denken huh waarom?

Ze dacht dat ze een fout had gemaakt van 300miljoen(ze speculeerde), ze nam gelijk de verantwoordelijkheid zo dat ik snel kon handelen. En zo de kosten kon minimaliseren en het was een opeenstapeling van fouten die maar deels aan haar te wijten waren. Maar omdat ze de verantwoordelijkheid nam kon ik de schade als die er al was beperken.

Die van gespeculeerd 80 euro. Melde niets. Ik trof iets aan, de kabouters hadden het gedaan en de schuld lag bij een ander.

De hoofdreden dat je wilt weten wie de fout heeft gemaakt is simpel:

1. Er van leren.
2. Diegene heeft vaak toch het beste inzicht en overzicht wat er gebeurt is.

Net als met de toeslagen affaire: hoewel mijn gevoel ook zegt de daders ophangen aan de hoogste boom. Ze hebben een fout gemaakt. Wisten dat. Gingen dat verdoezelen. (Waarom, was er toen ingegrepen waren de kosten minimaal geweest)
En nu willen we ze naar het lynchen, maar gaan ze daardoor ooit bewijs leveren en meewerken met de oplossing van het probleem (of eerder de boel nog meer verdoezelen?) En ondertussen is het alleen nog meer een bodemloze put aan het worden! En iemand gaat echt niet meewerken aan zijn eigen veroordeling.

Ik vindt het noemenswaardig overigens dat de AMS-IX zo transparant is over wat er gebeurt is en hoe dit opgelost is. Daar kunnen veel bedrijven nog van leren!

[Reactie gewijzigd door rob12424 op 7 april 2022 19:00]

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195334/storing-bij-ams-ix-werd-veroorzaakt-door-fout-tijdens-netwerkonderhoud.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.