T-Mobile start met levering Zyxel T-54-modem bij nieuwe glasvezelaansluitingen – IT Pro – Nieuws

T-Mobile start met levering Zyxel T-54-modem bij nieuwe glasvezelaansluitingen – IT Pro – Nieuws

T-Mobile is begonnen met de levering van de Zyxel T-54 aan klanten met een nieuwe glasvezelaansluiting. Het gaat om een dualbandmodem met ondersteuning voor 802.11ax, oftewel Wi-Fi 6.

T-Mobile levert de Zyxel T-54 alleen bij nieuwe glasvezelaansluitingen, aangezien het apparaat volgens het bedrijf nog niet geschikt is voor andere aansluitingen. De T-54 betreft in feite de Zyxel DX5401 met T-Mobile-firmware. De modem ondersteunt Wi-Fi 6 en biedt vier antennes voor 2,4GHz- en vier voor 5GHz-verbindingen. In combinatie met T-Mobiles betaalde Wifi Plus-aanbod kunnen gebruikers een meshnetwerk aanleggen. Het apparaat biedt vijf gigabit-ethernetaansluitingen en een USB 3.0-poort.

Een medewerker van T-Mobile die de modem al een tijd test, meldt dat gebruikers niet kunnen instellen dat het wifinetwerk op bepaalde tijden uitgezet moet worden. Wel zijn er instellingen voor parental control beschikbaar. Er is een mogelijkheid om simkaarten toe te voegen voor een 4G-verbinding, maar T-Mobile biedt deze optie nog niet aan. Volgens T-Mobile-klant TMTV bevatten de configuratie-instellingen aanwijzingen dat T-Mobile wel werkt aan zo’n mobiele back-upverbinding.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195680/t-mobile-start-met-levering-zyxel-t-54-modem-bij-nieuwe-glasvezelaansluitingen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.