Tactische actiegame Aliens: Dark Descent verschijnt in 2023 voor consoles en pc – Gaming – Nieuws

Tactische actiegame Aliens: Dark Descent verschijnt in 2023 voor consoles en pc – Gaming – Nieuws

Focus Entertainment kondigt Aliens: Dark Descent aan. Dat is een singleplayergame waarin spelers een squad van soldaten aansturen die het opnemen tegen aliens. De makers noemen het een tactisch spel met real-time gevechten.

Aliens: Dark Descent wordt gemaakt door de Franse studio Tindalos Interactive, in samenwerking met 20th Century Studio en Disney, die de rechten op de Alien-franchise beheren. Een trailer toont vooral filmische beelden, met een kort fragment aan het einde dat gameplay lijkt te bevatten. Er zijn ook screenshots vrijgegeven die de game tonen vanuit hetzelfde perspectief.

In het spel moeten spelers een Xenomorph-uitbraak op maan Lethe bestrijden. Spelers sturen vier soldaten aan, maar dat gaat niet individueel. Het squad wordt bediend als zijnde ‘één unit’. De vier verschillende personages geven automatisch voorrang aan bepaalde complexe acties, gebaseerd op hun skillsets en de omgeving, aldus de makers.

De game komt in 2023 uit voor de PlayStation- en Xbox-consoles van de huidige en vorige generatie. Op Steam verschijnt een pc-versie. Wat het spel gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197774/tactische-actiegame-aliens-dark-descent-verschijnt-in-2023-voor-consoles-en-pc.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.