Take-Two stelt Kerbal Space Program 2 voor de derde keer uit, release begin 2023 – Gaming – Nieuws

Take-Two stelt Kerbal Space Program 2 voor de derde keer uit, release begin 2023 – Gaming – Nieuws

Er zijn echt wel redenen om wat vroeger aan te kondigen. Afhankelijk van hoe je het doet kan dit een mooie manier zijn om een dialoog te starten met de fans, om samen uit te zoeken wat het spel hoort te zijn. Dat is vaak gekoppeld aan Early Access, maar hoeft dat in mijn ogen niet altijd te zijn. Kerbal Space Program zelf is een prachtig voorbeeld van wat een developer in dialoog met de fans kan bereiken. Subnautica is nog zo’n spel dat voor een groot deel getransformeerd is van het originele idee van de developer naar iets veel beter.

Er zijn verschillende manieren van ontwikkelen, en uiteindelijk moeten de developers zelf kiezen hoe ze dat aanpakken. Zaken pas last-minute aankondigen is ook geen garantie voor succes. Fallout 76 is heel last-minute aangekondigd geweest, maar dat spel was gewoon brak. Of je hebt een spel als Evolve, dat ook een heel korte marketing campagne had, maar daardoor kenden veel mensen het gewoon niet. Evolve is geflopt ondanks dat het een spel was dat eigenlijk heel goed in elkaar zat. Er waren natuurlijk andere factoren, maar wat langer opbouwen naar de release had zeker geen kwaad gekunnen.

Conclusie: als er een magische manier was die het beste is, dan hadden we die al wel gevonden. Als consument moet je je gewoon vasthouden aan de gouden vuistregel: geen preorders. En verder ook: koop het spel met als verwachting dat je krijgt wat het nu is. Beloftes over de toekomst moet je volledig negeren.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/196820/take-two-stelt-kerbal-space-program-2-voor-de-derde-keer-uit-release-begin-2023.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.