TCL kondigt zijn eerste 5G-smartphone met stylus aan – Tablets en telefoons – Nieuws

TCL kondigt zijn eerste 5G-smartphone met stylus aan – Tablets en telefoons – Nieuws

TCL heeft de Stylus 5G aangekondigd, zijn eerste 5G-smartphone met stylus. Vanwege die stylus krijgt de TCL extra handschriftherkenningssoftware, zoals een rekenmachineapp die geschreven sommen herkent. De smartphone komt vooralsnog alleen in de VS uit voor 258 dollar.

De Stylus 5G heeft een meegeleverde stylus die via een opening aan de onderzijde van de telefoon in de smartphone kan worden opgeborgen. Die stylus laat gebruikers tekenen op het scherm, documenten ondertekenen en schrijven. Voor dat laatste is de telefoon standaard voorzien van Nebo-software, die kunstmatige intelligentie gebruikt om handgeschreven teksten om te zetten naar getypte teksten.

De telefoon krijgt daarnaast een shortcutmenu, waardoor de smartphone makkelijker te bedienen moet zijn met de stylus. Zo kunnen gebruikers met de shortcuts inzoomen op het scherm, delen van het scherm omdraaien en tekenen op afbeeldingen. Gebruikers kunnen ook op het scherm schrijven zonder dat deze aan hoeft te staan, schrijft TCL.

De lcd van de Stylus 5G is 6,81″ groot en heeft een resolutie van 2460×1080 pixels. Het scherm heeft een maximale helderheid van 500cd/m². De telefoon heeft verder een MediaTek Dimensity 700 5G-soc, 4GB geheugen en 128GB opslag. Laatstgenoemde kan met een microSD-kaartje worden uitgebreid met maximaal 2TB.

Aan de achterzijde zitten vier camerasensors, waaronder een 50-megapixelsensor en een 5-megapixel-ultrabrede camera. Dan zijn er nog twee macro- en dieptesensors, beide met 2 megapixels. Aan de voorzijde zit een 13-megapixelcamera. De accucapaciteit bedraagt 4000mAh en de accu kan met maximaal 18W worden opgeladen. Zo duurt het ongeveer twee uur voordat de telefoon volledig is opgeladen, waarna deze volgens TCL een mixed-usageaccuduur van 16,2 uur op 5G heeft.

TCL’s Stylus 5G krijgt standaard Android 12 en de fabrikant belooft één Android-upgrade en twee jaar beveiligingsupdates. Vooralsnog is de telefoon alleen in de Verenigde Staten te koop voor omgerekend 291 euro met btw.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197538/tcl-kondigt-zijn-eerste-5g-smartphone-met-stylus-aan.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.