Tele2 heeft goedkeuring voor verkoop T-Mobile Nederland voor 5,1 miljard euro – IT Pro – Nieuws

Tele2 heeft goedkeuring voor verkoop T-Mobile Nederland voor 5,1 miljard euro – IT Pro – Nieuws

Tele2 heeft alle benodigde goedkeuringen om T-Mobile Nederland te kunnen verkopen aan investeringsmaatschappijen. Het Zweedse bedrijf verwacht de transactie voor een bedrag van 5,1 miljard euro ergens in de komende weken te kunnen afronden.

Alle regulerende instanties zijn akkoord met de verkoop, zodat deze in de komende weken definitief gemaakt kan worden, meldt Tele2. Het afronden van de verkoop heeft langer geduurd dan verwacht. Tele2 gaf in september vorig jaar aan te verwachten dat het eind 2021 toestemming zou krijgen van toezichthouders.

Tele2 verkoopt T-Mobile Nederland aan de investeringsbedrijven Apax Partners en Warburg Pincus voor een bedrag van 5,1 miljard euro. Vorig jaar maakten Tele2 en Deutsche Telekom bekend hun aandelen van respectievelijk 25 en 75 procent te willen verkopen aan de investeringsbedrijven.

Onder de verkoop vallen de merken T-Mobile, Ben, Tele2 en Simpel. T-Mobile Nederland heeft 7 miljoen mobiele klanten en 728.000 klanten met een vaste internetverbinding. T-Mobile Nederland probeert het aantal klanten voor vast internet te verhogen door glasvezel aan te bieden en aan te leggen.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194852/tele2-heeft-goedkeuring-voor-verkoop-t-mobile-nederland-voor-5-komma-1-miljard-euro.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.