Telecomprovider BASE gaat 5G aanbieden vanaf 18 april – Tablets en telefoons – Nieuws

Telecomprovider BASE gaat 5G aanbieden vanaf 18 april – Tablets en telefoons – Nieuws

Telecomprovider BASE gaat vanaf 18 april 5G aanbieden aan zijn abonnees, zonder extra kosten. Voorlopig is de dekking beperkt tot de steden Antwerpen en Leuven en de Belgische kust. Het is de bedoeling dat de dekking geleidelijk aan wordt uitgebreid naar andere steden.

BASE kondigt de beschikbaarheid van 5G aan voor al zijn abonnees. Alle abonnees die een smartphone hebben met 5G-ondersteuning, kunnen gebruikmaken van 5G in regio’s met dekking. Hiervoor brengt de provider geen extra kosten in rekening. Postpaid- en prepaid-klanten krijgen nu nog geen toegang tot 5G, maar BASE schrijft dat ook deze klanten in de toekomst ook 5G kunnen ontvangen, al noemt de provider geen concrete datum.

Provider BASE maakt gebruik van het netwerk van Telenet, dat in december bekendmaakte 5G-dekking te bieden aan zijn klanten. Het netwerk heeft op dit moment alleen nog dekking rond Antwerpen, Leuven en de kust, maar Telenet verwacht in de loop van dit jaar meer Vlaamse steden te kunnen bedienen.

BASE-abonnees kunnen in de My BASE-app 5G activeren. Volgens de provider heeft op dit moment ongeveer 16 procent van hun klanten een toestel dat 5G ondersteunt.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/195258/telecomprovider-base-gaat-5g-aanbieden-vanaf-18-april.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.