Telegram-topman: Premium-variant van app biedt onder andere extra grote bijlagen – IT Pro – Nieuws

Telegram-topman: Premium-variant van app biedt onder andere extra grote bijlagen – IT Pro – Nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov heeft inzicht gegeven in wat Telegram Premium gaat inhouden. De komst van Telegram Premium was al uitgelekt, maar er was nauwelijks officiële informatie. Volgens Durov blijven alle bestaande features gratis.

Telegram 8.4 (geen Premium-features te zien)

Daarnaast vertelt Durov dat er nog ‘meer dan genoeg gratis features onderweg zijn’. Telegram Premium zal gebruikers meer ‘features, snelheid en bronnen’ bieden. Ook zullen Premium-gebruikers bepaalde nieuwe features als eerste krijgen; daar gaat het dus om de features die later gratis beschikbaar komen.

Over de daadwerkelijke inhoud van het Premium-pakket wijdt Durov niet veel uit. Wel valt uit zijn Telegram-bericht op te maken dat ‘extra grote documenten en media’ eronder vallen en dat Premium-gebruikers exclusieve stickers en berichtreacties kunnen plaatsen. Die laatste behelst dan vermoedelijk custom-emoji’s.

Ook vertelt Durov dat gebruikers van de gratis vorm van Telegram op bepaalde manieren mee zullen profiteren van Telegram Premium-gebruikers. Die laatste groep kan grotere bijlagen verzenden, maar iedereen kan die ontvangen. Een precies maximum is niet bekend. Ook kunnen gebruikers met een Premium-reactie op een bericht komen als een Premium-gebruiker die reactie al heeft gegeven.

Een prijs en releasedatum voor de aanvullende functies van de messaging-app geeft Pavel Durov op dit moment niet. Telegram begon al eerder met het aanmunten van zijn app in de vorm van advertenties op de zogenaamde ‘one-to-many’-kanalen. Durov voegt nu toe dat hij liever heeft dat de inkomst van Telegram uit Premium-gebruikers komen en niet van adverteerders.

Telegram concurreert met apps als WhatsApp en Signal. Een groot verschil tussen Telegram en de rest is dat end-to-endencryptie standaard niet ingeschakeld staat bij de app. Wel biedt Telegram weer meer functies, zoals een downloadmanager, spoilerfunctie, profielvideo’s en accounts die niet aan telefoonnummers gekoppeld zijn.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/197840/telegram-topman-premium-variant-van-app-biedt-onder-andere-extra-grote-bijlagen.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.