Thuiswinkel.org brengt als proef kosten in rekening bij misbruik recht op retour – IT Pro – Nieuws

Thuiswinkel.org brengt als proef kosten in rekening bij misbruik recht op retour – IT Pro – Nieuws

Het herroepingsrecht is er, voor zover ik weet, omdat je niet dezelfde mogelijkheden hebt die je normaal in de winkel zou hebben. Zo kun je kleding niet passen, kun je niet kijken of de bril je wel echt goed staat, en of de schoenen wel lekker lopen.

Dat alles kun je thuis ook prima doen als er een tag aan de kleding hangt. En van de andere kant, je loopt in de winkel toch ook niet met je nog niet betaalde kleding de zaak uit, om een avondje te gaan stappen en dan de volgende dag terug te komen dat het toch niet zo je kleur is?

Persoonlijk vind ik het enorm asociaal om kleding in te bestellen, deze langer dan nodig om te passen te dragen en vervolgens terug te sturen, en daar mogen ze van mij best door middel van deze tags iets aan doen.

Zie verder ook bijvoorbeeld hier:
http://consumentenjurist….gsrecht-voor-consumenten/

U heeft de gelegenheid om het product te inspecteren. Daarbij is het van belang dat u zorgvuldig met de zaak omgaat. U bent aansprakelijk voor waardevermindering van de zaak als uw behandeling daarvan verder gaat dan noodzakelijk is om de aard, de kenmerken en de werking vast te stellen.
Het uitgangspunt daarbij is dat u de zaak op dezelfde manier mag hanteren en inspecteren als u dat in een winkel zou mogen doen. U mag bijvoorbeeld een online gekocht kledingstuk passen, maar u mag het kledingstuk niet langere tijd dragen.

Overschrijdt u de inspectiebevoegdheid? Dan verliest u niet het recht op herroeping. Wel dient u het waardeverlies te vergoeden.

Dus ja, je moet de mogelijkheid behouden om het terug te sturen, dus wat Onlinemerkkleding.nl doet mag niet, maar je bent als webwinkel niet verplicht om het volledige bedrag terug te wanneer dit label verwijderd zou zijn.

Bron: https://tweakers.net/nieuws/194856/thuiswinkel-punt-org-brengt-als-proef-kosten-in-rekening-bij-misbruik-recht-op-retour.html

Giliam Budel

Giliam Budel is bij InternetBlabla.nl betrokken sinds 2020. Giliam is opgegroeid in een klein dorp nabij Utrecht. Ze verhuisde naar Breda om te studeren. Voordat ze betrokken raakte bij InternetBlaBla.nl heeft Giliam even als freelance journalist gewerkt bij een aantal radio stations. Daar versloeg ze politieke en economische verhalen met een digitale component.