Thunderbird ondersteunt standaard end-to-end versleutelde chats via Matrix

Thunderbird ondersteunt standaard end-to-end versleutelde chats via Matrix

E-mailclient Thunderbird is vooral bekend voor het versturen van e-mail, maar de software biedt ook een ingebouwde chatapplicatie die verschillende protocollen ondersteunt, waaronder IRC, XMPP en Matrix. In de nieuwste bètaversie van Thunderbird is support voor end-to-end versleutelde chats via het Matrix-protocol standaard ingeschakeld. Matrix is een protocol en platform dat versleutelde communicatie biedt.

Voorheen moesten gebruikers ondersteuning van Matrix zelf inschakelen. In de nieuwste bètaversie staat de support nu standaard ingeschakeld. Daarnaast heeft de Matrix-implementatie binnen Thunderbird een update gekregen en is er nu bijna volledige support voor end-to-end encryptie, is het mogelijk om verstuurde berichten aan te passen en kan erin alle chatrooms worden gereageerd. Wanneer de Matrix-support in de releaseversie standaard wordt ingeschakeld is onbekend.

Bron: https://www.security.nl/posting/749776/Thunderbird+ondersteunt+standaard+end-to-end+versleutelde+chats+via+Matrix?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.