Toezichthouder kan komende dagen geen datalekmeldingen ontvangen

Toezichthouder kan komende dagen geen datalekmeldingen ontvangen

De Autoriteit Persoonsgegevens kan de komende dagen geen meldingen van datalekken ontvangen. Het meldformulier datalekken dat organisaties hiervoor moeten gebruiken is namelijk tussen donderdag 21 april en donderdag 28 april offline wegens werkzaamheden aan de it-systemen van de AP. De exacte tijdstippen zijn donderdag 21 april van 18.00 uur tot en met maandag 25 april 9.00 uur en dinsdag 26 april 18.00 uur tot en met donderdag 28 april 9.00 uur.

Organisaties moeten na de ontdekking van een datalek dit binnen 72 uur bij de privacytoezichthouder rapporteren. Doordat het meldformulier offline gaat kan een melding mogelijk niet binnen de gestelde tijd worden gedaan. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt hier naar eigen zeggen rekening mee en geeft organisaties in de tijd dat het formulier offline is meer tijd voor het melden van een datalek.

Bron: https://www.security.nl/posting/750762/Toezichthouder+kan+komende+dagen+geen+datalekmeldingen+ontvangen?channel=rss

Georgino van Hout

Georgino van Hout is een verslaggever voor InternetBlabla.nl. Hij heeft in het verleden voor verschillende cyber security bedrijven geblogd. Door zijn bijdragen aan InternetBlaBla, kunnen we de belangrijke zaken in cyber security blijven verslaan zodat we actueel blijven op het gebied van cyber veiligheid.